Az Univerzum Klub bemutatkozik

 

Az egri Univerzum Klub 1995. november 2-a óta van jelen Eger város és Heves megye civil szervezetei között. Kezdetben Heves megyei Ufo Klub, majd Agria Ufo Klub volt a nevünk, de már a kezdetekben sem csak az ufók voltak terítéken, hiszen nyitott szellemiségű emberek lévén foglalkoztunk minden más megmagyarázatlan jelenséggel is. Ezért 2000-ben felvettük a „beszédesebb” Univerzum Klub nevet, hogy ezzel is kifejezzük érdeklődésünk sokféleségét. Korábban a BBKH-ban, 2018-tól a Kötélverő Közösségi Házban van a székhelyünk (Eger, Kertész út 3., a Bitskey uszoda mellett) . Taglétszámunk általában 30-40 fő körül van. 

Klubunk havonta egy alkalommal tart összejöveteleket, melyek mindig jó hangulatban telnek. Itt olyan témák hangzanak el, melyekről az átlagember vagy nem is hallott, vagy elmegy mellettük, mert kényelmesen elhitte a velük kapcsolatos magyarázatokat, vagy cáfolatokat. Pedig könnyen felfedezhetők ezek belső ellentmondásai, ha egy kicsit tovább boncolgatjuk őket. Mi nem vagyunk restek alternatív válaszokon gondolkodni világunk megmagyarázatlan kérdéseivel kapcsolatban. A klub különleges szellemisége egy korlátoktól mentes, új világképben való gondolkodásra állított át minket.

Fennállásunk 10. évfordulóját 2005-ben a "Múltunk rejtélyei, jövőnk kilátásai" című Ufókongresszus rendezésével tettük emlékezetessé. Kiváló előadóink elkápráztattak bennünket mély, alapos ismeretükkel, újabb kérdéseket és válaszokat indukáltak bennünk. Mind a 140 résztvevőnek felejthetetlen élményt nyújtott e jubileumi rendezvény.

A 20. évfordulónkat pedig 2015-ben a "2. Múltunk rejtélyei, jövőnk kilátásai" című Kongresszus rendezésével ünnepeltük meg. Kiváló előadóink ezúttal is tovább öregbítették hírnevüket, a hallgatóság legnagyobb örömére és megelégedettségére. Erre a rendezvényünkre is kíváncsi volt több mint 110 résztvevő.

 
 

 

Rendszeres rendezvényeink

 

Minden hónapban egy előre meghatározott szombati napon tartjuk rendezvényeinket a Kötélverő Közösségi Házban, ahol bárkinek lehetősége van elmondani megmagyarázhatatlan élményét. Mindig arra törekszünk, hogy otthont adjunk azok számára, akik nem tudnak, vagy nem mernek kihez fordulni ilyen jellegű kérdéseikkel.

Tapasztalt klubtagjaink segítenek az észlelt jelenség azonosításában. Az eltelt idő igazolta, milyen nagy szükség van egy ilyen fórumra a városban. 

Rendezvényeinken a legváltozatosabb témákban hallgathatók előadások. Igyekszünk minél hitelesebb és valódi értékeket nyújtó előadásokat szervezni. Célunk, hogy az átadott információk segítségével minden érdeklődő megismerkedhessen állandóan fejlődő világunk újabb és újabb teóriáival, ezáltal eligazodást találjon az anomáliák tudományos és tudománytalan magyarázata között.

 

Egyéb rendezvényeink

 

- Júliusban és augusztusban nem a Kötélverő Közösségi Házban jövünk össze, helyette a szabadban tartunk klub-pikniket, családias légkörben töltve a szombat délutáni-esti órákat. 

- Nyári éjszakákon, általában augusztus 12-e körül, a Perseida-meteorraj érkezésének csúcsán, Eger közelében változó helyszínen, éjszakai ufó-lest tartunk. 

- Nyaranta rendszerint részt veszünk "országos barátaink" által szervezett, önköltséges táborokban, ahol lehetőség van a kikapcsolódásra, az ismeretek növelésére, és a baráti kapcsolatok ápolására egyaránt.

- A klub évente 2-3 alkalommal eljuttatja tagjait a (legtöbbször) Budapesten megrendezett Exopolitikai Konferenciákra. Ezeken részt venni mindig nagy élmény, és lehetőség nyílik hasznos ismeretségek kötésére és ápolására az előadók és a hallgatóság között. 

- Hagyományosan Karácsony és Szilveszter közötti napokban elő-szilveszteri bállal búcsúztatjuk az óévet, és köszöntjük az újat.

Minden hónapban egy előre meghatározott szombati napon tartjuk rendezvényeinket a BBKH-ban, ahol bárkinek lehetősége van elmondani megmagyarázhatatlan élményét. Mindig arra törekszünk, hogy otthont adjunk azok számára, akik nem tudnak, vagy nem mernek kihez fordulni ilyen jellegű kérdéseikkel.

Tapasztalt klubtagjaink segítenek az észlelt jelenség azonosításában. Az eltelt idő igazolta, milyen nagy szükség van egy ilyen fórumra a városban. 

Rendezvényeinken előadások hallgathatók a legváltozatosabb témákban. Igyekszünk minél hitelesebb és valódi értékeket nyújtó előadásokat szervezni. Célunk, hogy az átadott információk segítségével minden érdeklődő megismerkedhessen állandóan fejlődő világunk újabb és újabb teóriáival, ezáltal eligazodást találjon az anomáliák tudományos és tudománytalan magyarázata között.

 

 
 
Az Univerzum Klub Elnöke: Medgyesi Iván.
A következő e-mail címen veheted fel vele a kapcsolatot:

 

Rólunk

Ezen az oldalon az egri Univerzum Klub történetéről, rendezvényeiről, programjairól, tehát az életünkről olvashat.