Az Univerzum Klub bemutatkozik

 

Az egri Univerzum Klub 1995. november 2-a óta van jelen Eger város és Heves megye civil szervezetei között. Kezdetben Heves Megyei Ufó Klub, majd Agria Ufó Klub volt a nevünk, de már a kezdetekben sem csak az ufók voltak terítéken, hiszen nyitott szellemiségű emberek lévén foglalkoztunk minden más megmagyarázatlan jelenséggel is. Ezért 2000-ben felvettük a „beszédesebb” Univerzum Klub nevet, hogy ezzel is kifejezzük érdeklődésünk sokféleségét. A Bartakovics Béla Közösségi Házban (BBKH) van a székhelyünk. Taglétszámunk általában 30-40 fő körül van. 

Klubunk havonta egy alkalommal tart összejöveteleket, melyek mindig jó hangulatban telnek. Itt olyan témák hangzanak el, melyekről az átlagember vagy nem is hallott, vagy elmegy mellettük, mert kényelmesen elhiszi a velük kapcsolatos magyarázatokat, vagy cáfolatokat. Pedig könnyen felfedezhetők ezek belső ellentmondásai, ha egy kicsit tovább boncolgatjuk őket. Mi nem vagyunk restek alternatív válaszokon gondolkodni világunk megmagyarázatlan kérdéseivel kapcsolatban. A klub különleges szellemisége egy korlátoktól mentes, új világképben való gondolkodásra állított át minket.

Fennállásunk 10. évfordulóját 2005-ben a "Múltunk rejtélyei, jövőnk kilátásai" című Ufókongresszus rendezésével tettük emlékezetessé. Kiváló előadóink elkápráztattak bennünket mély, alapos ismeretükkel, újabb kérdéseket és válaszokat indukáltak bennünk. Mind a 140 résztvevőnek felejthetetlen élményt nyújtott e jubileumi rendezvény.

 
 

Rendszeres rendezvényeink

Minden hónapban egy előre meghatározott szombati napon tartjuk rendezvényeinket a BBKH-ban, ahol bárkinek lehetősége van elmondani megmagyarázhatatlan élményét. Mindig arra törekszünk, hogy otthont adjunk azok számára, akik nem tudnak, vagy nem mernek kihez fordulni ilyen jellegű kérdéseikkel.

Tapasztalt klubtagjaink segítenek az észlelt jelenség azonosításában. Az eltelt idő igazolta, milyen nagy szükség van egy ilyen fórumra a városban. 

Rendezvényeinken előadások hallgathatók a legváltozatosabb témákban. Igyekszünk minél hitelesebb és valódi értékeket nyújtó előadásokat szervezni. Célunk, hogy az átadott információk segítségével minden érdeklődő megismerkedhessen állandóan fejlődő világunk újabb és újabb teóriáival, ezáltal eligazodást találjon az anomáliák tudományos és tudománytalan magyarázata között.

 

Egyéb rendezvényeink

Júliusban és augusztusban nem a BBKH-ban jövünk össze, helyette a szabadban tartunk klub-pikniket, családias légkörben töltve a szombat délutáni-esti órákat. 

Nyári éjszakákon, általában augusztus 11-12-e körül, a Perseida-meteorraj érkezésének csúcsán, Eger közelében változó helyszínen, éjszakai ufó-lest tartunk. 

Nyaranta rendszerint részt veszünk "országos barátaink" által szervezett, önköltséges táborokban, ahol lehetőség van kikapcsolódásra, ismereteink növelésére, és baráti kapcsolataink ápolására egyaránt.

A klub évente 2-3 alkalommal eljuttatja tagjait a (legtöbbször) Budapesten megrendezett Ufókongresszusokra. Ezeken részt venni mindig nagy élmény, és lehetőség nyílik hasznos ismeretségek kötésére és ápolására az előadók és a hallgatóság között. 

Hagyományosan Karácsony és Szilveszter közötti napokban elő-szilveszteri bállal búcsúztatjuk az óévet, és köszöntjük az újat.

 
 
Az Univerzum Klub Elnöke: Medgyesi Iván.
A következő e-mail címen veheted fel vele a kapcsolatot:

 

Rólunk

Ezen az oldalon az egri Univerzum Klub történetéről, rendezvényeiről, programjairól, tehát az életünkről olvashat.